Szanowni Państwo,

Jestem absolwentką Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego i nauczycielem języków obcych. Mieszkam w Amsterdamie od 3 lat.
Jestem magistrantką Department of Linguistics Wydziału Humanistycznego Universiteit van Amsterdam, specjalizuję sie w socjolingwistyce, językoznawstwie kontaktowym oraz językach mieszanych i kreolskich.

Moja praca magisterska powstaje pod kierunkiem dr Margreet Dorleijn i dra Enocha O. Aboha. Dotyczy interakcji pomiędzy językami niderlandzkim oraz angielskim na poziomie społecznym w kontekście polityki językowej i edukacyjnej Holandii. bardzo zależy mi na tym, aby poznać Państwa zdanie na ten temat.

W związku z powyższym uprzejmie proszę Państwa o poświęcenie kilku-kilkunastu minut i wypełnienie ankiety zalinkowanej poniżej. Kwestionariusz jest anonimowy (szczególnie ze względu na dane zawarte w 'metryczce', a dane w nim zawarte posłużą na potrzeby pracy naukowej.

Na wszelkie dodatkowe pytania merytoryczne i uwagi odpowiem w tym wątku lub przez wiadomość prywatną.
Proszę również o wyrozumiałość wobec ewentualnych potknięć technicznych, niestety nie miałam możliwości skonsultowania konstrukcji kwestionariusza z zawodowym socjologiem-ankieterem.

Z góry dziękuję za poświęcony czas i okazaną pomoc.

Z wyrazami szacunku,
Nika Dybalska

Ankieta znajduje się pod poniższym linkiem:
www.ankietka.pl/ankieta/43394/uzycie-jez...akow-w-holandii.html