Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Mateo92 Wojciechowski (21314 niezalogowanych)
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
PEWNIE TAK JAK DALEJ TAK POJDZIE NAPEWNO COS NIEZBYT MLEGO SIE WYDARZY HYHYHYHY
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Mnichu jak sie nie polepszy to sie popieprzy
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
wiedźma napisał:
to załóżcie swoje partie i zbierajcie glosy,tak mądrze gadacie, dużo ludzi za wami pójdzie

Jestem za, z checia sie zapisze , moge nosic sztandary albo zostac palikotem, politycznym bullterierem nie zostane ze wzgledu na szacunek dla tej wybitnie wyjatkowej rasy
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
www.tvn24.pl/2332029,0,0,1,1,pocztowka,wideo.html

a nie mowilem
robienie kampani na trupach to w stylu pisuarow.

moze tak beda beda rozdawali pocztowki z Barbara Blida
ktorej dusze maja na sumieniu. Przynajmniej pokarza
prawdziwy wizerunek.
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
MNICH79,
Dzięki za obszerne informacje nt polskiej przedwojennej kawalerii.
To, co napisałeś jest prawdą, natomiast z mojej wypowiedzi nie wynikało, że piszę reportaż o prawdzie historycznej. Miałem raczej na myśli pokazanie polskiej siły i wielkości, jaką osiągnęliśmy w okresie sanacji (międzywojennym).
Szarża kawalerii na czołgi jest wytworem komunistycznej propagandy ale jednocześnie jest pewnego rodzaju symbolem, kuriozum, ilustracją naszej sytuacji. Przykłady Westerplatte, Poczty Polskiej, Armii Krajowej, partyzantów Republiki Pińczowskiej, a wcześniej zrywy powstańcze, świadczą dokładnie o naszej słabości, o wielkim patriotyżmie i poświęceniu garstki ludzi. W czasach pokoju nigdy nie potrafiliśmy się zorganizować, gdyż zwyczajnie nie potrafimy budować. Świetnie się natomiast sprawdzamy w roli najemników.
Czasy wspólczesne również są na to dowodem. Cała nasza transformacja polega (przede wszystkim) na sprzedawaniu się, dlatego powinniśmy się nazywać największą dziwką Europy
Howgh
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
HenrykO napisał:
MNICH79,
Dzięki za obszerne informacje nt polskiej przedwojennej kawalerii.
To, co napisałeś jest prawdą, natomiast z mojej wypowiedzi nie wynikało, że piszę reportaż o prawdzie historycznej. Miałem raczej na myśli pokazanie polskiej siły i wielkości, jaką osiągnęliśmy w okresie sanacji (międzywojennym).
Szarża kawalerii na czołgi jest wytworem komunistycznej propagandy ale jednocześnie jest pewnego rodzaju symbolem, kuriozum, ilustracją naszej sytuacji. Przykłady Westerplatte, Poczty Polskiej, Armii Krajowej, partyzantów Republiki Pińczowskiej, a wcześniej zrywy powstańcze, świadczą dokładnie o naszej słabości, o wielkim patriotyżmie i poświęceniu garstki ludzi. W czasach pokoju nigdy nie potrafiliśmy się zorganizować, gdyż zwyczajnie nie potrafimy budować. Świetnie się natomiast sprawdzamy w roli najemników.
Czasy wspólczesne również są na to dowodem. Cała nasza transformacja polega (przede wszystkim) na sprzedawaniu się, dlatego powinniśmy się nazywać największą dziwką Europy
Howgh
Pozdrawiam
MUSZE PRZYZNAC TOBIE RACJE NAPISALES NAJPRAWDZIWSZA PRAWDE ALE WOLE BYC POWIEDZMY NAJEMNIKIEM I WALCZYC DLA KASY NIZ DLA JAKIES GLUPIEJ IDOLOGI POPROSTU JESTEM UZALEZNINY OD KASY MOZE TO GLUPIE ALE WOLE BYC BOGATA DZIWKA NIZ BIEDNA DZIEWICA POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
DZIEWCZYNY NIE BIEZCIE ZE MNIE PRZYKLADU
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
MNICH79 napisał:
DZIEWCZYNY NIE BIEZCIE ZE MNIE PRZYKLADU