Szanowny Ślązaku - wytaczając Ciężkę działa przeciw Gorolom , powiem tylko tyle ,że żal mi Ciebie!!
Niestety wraz z upadkiem komuny skończyły się miliony polskich złotych , które dostawaliście od komunistycznych władz !! O ironio wy "ślazacy" po części nadludzie - bo przecież korzenie macie w gebeslowni - dostawaliście pieniądze od ruskich !!! Na wszystko stad wasz dobrobyt!!!Nawet Gierek wam trasę do Wawy wybudował - te se już ne wruti !!!
Powiedz mi teraz ,skoro moglibyście być osobnym Państwem mlekiem i miodem płynącym to dlaczego sami nie utrzymacie kopalni ,hut i innych przedsiębiorstw? odpowiem Ci na to pytanie - bo nie macie wsparcia od rządu takiego jaki mieliście w czasach komuny !!!
Sami jesteście sobie winni ! - podajesz sie za ślazaka a jednak mentalność masz zupełnie polska -> pogoń za dobrobytem i pieniądzem !!!
Trzeba było zostać na tym Waszym Śląsku i walczyć o niepodległe Państwo Ślaskie! a nie podkulać ogon i spieprzać gdzie indziej !!!
Czyżby w Holandii tez źle się żyło Ślązakom ?- nadludziom ? tam tez wam niczego nie dają z racji pochodzenia?
Jeśli uraziłem kogoś normalnego ze śląska najmocniej przepraszam ;( ,tekst wyżej tyczy się takich b....w jak ten co ten temat stworzył !