Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Ulubione miejscowości w Belgii - Holandia

11 Postów

()
Bywalec
Co warto, Waszym zdaniem, zwiedzić w Belgii?

Ja ze swojej strony polecam:
Gandawa : przepiękne miasto, mnóstwo do zwiedzania, naprawdę warto się wybraćW katedrze niestety, nie można robić zdjęć.

Dinant - maleńkie miasteczko w południowej Belgii. Znane głównie z Cytadeli wybudowanej na pionowej skale. Na górę można wjechać kolejką lub wejść po schodkach. W cenie biletu jest wizyta z przewodnikiem po cytadeli.
500 metrów od cytadeli znajduje się jaskinia z pięknymi stalaktytami i stalagmitami. Jest to jedna z najpiękniejszych jaskiń w Belgii. Mało turystów dociera w to miejsce. Warto się tam wybrać troszkę później, to istnieje szansa, że ludzi będzie mniej, i możemy dowiedzieć się znacznie więcej od młodego przewodnikaW Dinant urodził się twórca saksofonu - Adolphe Sax i jest to jeden z symboli miasteczka.

Mechelen, maleńkie miasteczko z uroczym rynkiem oraz katedrą św. Rumbolda. Katedra jest wpisana na listę UNESCO. W kościołach św. Jana Ewangelisty oraz Naszej Pani znajdują się obrazy autorstwa Rubensa.
Zgłoś wpis
4 Posty
the globe Iza
(the globe)
Początkujacy
Mieszkałam w Gandawie prawie osiem lat. Tam też urodził się mój syn. Zawsze będę darzyć to miasto ogromnym sentymentem
Zgłoś wpis

Bliżej nas