Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Zaczerwienienie przy łuszczycy skóry głowy - Holandia

Czytali temat:
Natalia Verka (20 niezalogowanych)
178 Postów
Natalia Verka
(Netke)
Stary wyjadacz
Cześć, zauważyłam, że przy łuszczycy skóry głowy często pojawiają się u mnie czerwone plamy. Wygląda to nieciekawie i czasem nawet boli. Kiedyś próbowałam różnych maści, ale teraz staram się ograniczać chemię. Może ktoś z Was zna jakieś domowe sposoby albo naturalne produkty, które mogą złagodzić to zaczerwienienie?
Zgłoś wpis
160 Postów
od86
(od86) Online
Stary wyjadacz
Spróbuj stosować płukanki z naparów ziołowych, np. szałwii albo rumianku. One są łagodzące i często uspokajają zaczerwienienie. Jeszcze jednym sposobem może być stosowanie okładów z aloesu, ale takiego naturalnego, świeżego. Kiedyś nakładałem sok z aloesu bezpośrednio na te miejsca i to czasem pomagało. Nie jest to cudowne rozwiązanie, ale warto spróbować – skóra się trochę wycisza. No i oczywiście odpowiednia pielęgnacja też ma duże znaczenie, powinnaś stosować kosmetyki dedykowane przy problemach z łuszczycą: www.drogeriaolmed.pl/blog/artykul/luszcz...dzic,1605006784.html
Na stronie jest opis kosmetyków, które mogą przynieść dobre rezultaty.
Zgłoś wpis

Bliżej nas