Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Aktywność fizyczna po labioplastyce - Holandia

Czytali temat:
od86 (34 niezalogowanych)
152 Posty
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Cześć, dziewczyny! Mam pytanie dotyczące powrotu do ćwiczeń po labioplastyce. Lubię biegać i ćwiczyć, ale nie wiem, kiedy można bezpiecznie wrócić do aktywności fizycznej po takim zabiegu. Może ktoś ma jakieś wskazówki albo zna dziewczyny, które przeszły przez to?
Zgłoś wpis
169 Postów
Natalia Verka
(Netke)
Stary wyjadacz
Z tego, co wiem od koleżanki, która miała labioplastykę, trzeba trochę poczekać z powrotem do intensywnych ćwiczeń. Zazwyczaj lekarze radzą unikać wysiłku fizycznego przez co najmniej 4-6 tygodni, żeby wszystko dobrze się zagoiło i nie było ryzyka powikłań. Koleżanka zaczęła od delikatnych spacerów po kilku tygodniach, a do biegania wróciła dopiero po dwóch miesiącach. Warto słuchać swojego organizmu – jeśli czuć dyskomfort, to lepiej dać sobie jeszcze czas. W każdym razie, dobrze jest skonsultować się z lekarzem przed powrotem do ćwiczeń, bo każdy przypadek może być trochę inny.
Zgłoś wpis

Bliżej nas