Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Budowa małego domu - Holandia

Czytali temat:
Natalia Verka Adi One od86 Sthlm800@gmail.com (127 niezalogowanych)
150 Postów
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Cześć, mam pytanie do osób, które zdecydowały się na budowę małego domku, 80-90m.
Co byście zmienili, gdybyście mieli budować dom raz jeszcze?
Czy jest coś, czego bardzo żałujecie?
Długo z Mężem szukaliśmy projektu, który by nam odpowiadał, w końcu znaleźliśmy jeden który po niewielkich modyfikacjach będzie okej.
Obecnie jesteśmy rodziną 2+1, przyszłościowo może 2+2.
Domek ma na parterze 65m2, do tego antresola 30m2 po podłodze.
Na dole mały korytarz, otwarta kuchnia z salonem, 2 sypialnie i łazienka. Na górze sypialnia na antresoli.
Do tego taras ok 45m2.
Ogrzewany kominkiem, na dole maty na podczerwień, na górze dodatkowo grzejnik elektryczny.
Wiem, że dla większości to dziwny wybór, ale na taki domek nas stać, a bardzo nie chcemy się zadłużać.
Wszelkie rady mile widziane
Zgłoś wpis
167 Postów
Natalia Verka
(Netke)
Stary wyjadacz
My mamy Miniaturka NT 101m2, ogrzewanie pompa ciepła + kominek bez rozprowadzenia + rekuperacja. Którą montowała nam firma ultrawent.pl/
Rodzina 2+2, na poddaszu 3 pokoje, garderoba i łazienka, na parterze salon z otwarta kuchnią, łazienka, pomieszczenie gospodarcze, pokój gościnny.
Obecnie zamienilibyśmy chyba pokój z kuchnią a obecną kuchnie na całkowicie otwartą jadalnię.
Zamiast tarasu mamy 24m2 ogród zimowy z miejscem dla 16 gości.
Przy obecnych prognozach ceny prądu zastanowiłbym się czy dobrym pomysłem jest bazować ogrzewanie na matach grzewczych.
Zgłoś wpis

Bliżej nas