Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Pytania dotyczące osiedlenia się w Holandii - Holandia

Czytali temat:
linercapr (436 niezalogowanych)
2 Posty
linercapr
(linercapr)
Początkujacy
Cześć,

Wkrótce – data się zmienia, jak to bywa z innymi planami, ale w ciągu kilku miesięcy – przeprowadzam się do Holandii.

Urodziłem się i wychowałem w RPA, ale dzięki holenderskiemu obywatelstwu mojego ojca mam podwójne obywatelstwo i paszporty. Planuję wyjechać na studia we wrześniu iw miesiącach między przeprowadzką a początkiem studiów zapisałem się na jakiś czas do EVS.

Mam trochę czasu, zanim rozpocznie się EVS, aby zająć się podstawowymi czynnościami aklimatyzacyjnymi, takimi jak założenie konta bankowego i zarejestrowanie się w gminie. Właściwie nie wiem dokładnie, co muszę zrobić i zastanawiałem się, czy mógłbyś mi pomóc.

Wiem, że do zapisania się na uniwersytet używasz Studielink, który prosi o DigiID. Aby to uzyskać, potrzebujesz burgerscahpnommer, tak? Czy podpisujesz się pod tym w urzędzie gminy? Na co jeszcze muszę się zapisać? Ubezpieczenie zdrowotne? Jeśli tak, gdzie? I konto bankowe, ale jakie dokumenty są do tego potrzebne? Czy są jakieś inne rzeczy, których potrzebuję lub co do których się mylę? Czy możesz pomóc mi przejść przez ten proces?

Również gdybym zmienił gminę, co muszę zrobić, aby anulować starą i zacząć w nowej?

Dziękuję bardzo.
Zgłoś wpis
2 Posty
linercapr
(linercapr)
Początkujacy
linercapr napisał:
Cześć,

Wkrótce – data się zmienia, jak to bywa z innymi planami, ale w ciągu kilku miesięcy – przeprowadzam się do Holandii.

Urodziłem się i wychowałem w RPA, ale dzięki holenderskiemu obywatelstwu mojego ojca mam podwójne obywatelstwo i paszporty. Planuję wyjechać na studia we wrześniu iw miesiącach między przeprowadzką a początkiem studiów zapisałem się na jakiś czas do EVS.

Mam trochę czasu, zanim rozpocznie się EVS, aby zająć się podstawowymi czynnościami aklimatyzacyjnymi, takimi jak założenie konta bankowego i zarejestrowanie się w gminie. Właściwie nie wiem dokładnie, co muszę zrobić i zastanawiałem się, czy mógłbyś mi pomóc.

Wiem, że do zapisania się na uniwersytet używasz Studielink, który prosi o DigiID. Aby to uzyskać, potrzebujesz burgerscahpnommer, tak? Czy podpisujesz się pod tym w urzędzie gminy? Na co jeszcze muszę się zapisać? Ubezpieczenie zdrowotne? Jeśli tak, gdzie? I konto bankowe, ale jakie dokumenty https://100001.onl/ https://1921681254.mx/ są do tego potrzebne? Czy są jakieś inne rzeczy, których potrzebuję lub co do których się mylę? Czy możesz pomóc mi przejść przez ten proces?

Również gdybym zmienił gminę, co muszę zrobić, aby anulować starą i zacząć w nowej?

Dziękuję bardzo.

I got this,...
Zgłoś wpis

Bliżej nas