Kiedy półtora roku temu zacząłem studia, zostałem wprowadzony do szkolnego klubu tańca swingowego. Na początku pomysł nie spodobał mi się, ale po kilku tygodniach chodziłem do szkoły z kilkoma przyjaciółmi na korytarzu, z których jeden zaczął regularnie chodzić. Nie podobało mi się to i wyszedłem stosunkowo wcześnie (sam). Jak wielu tutaj, miałem problemy z proszeniem dziewczyn do tańca 10.0.0.0.1 192.168.1.254 , a nawet czułem się niezręcznie dotykając ich przez tak długi czas. Poszedłem jeszcze raz mniej więcej miesiąc później i było lepiej, ale nie wzbudziło to mojego zainteresowania. Dopiero za trzecim razem, nieco mniej niż rok temu, wróciłem do domu i wiedziałem, że nigdy nie przestanę. Od tego czasu chodziłem w zasadzie co tydzień (z wyjątkiem przerw) i poznałem wspaniałych przyjaciół. Prawie wszyscy moi przyjaciele są teraz tancerzami swingowymi, a piątkowe wieczory są najważniejszymi momentami mojego tygodnia. NIGDY nie wyobrażałem sobie, że to robię. Myślę, że jest to jedno z największych hobby introwertyków. Jest ustrukturyzowany. Piosenka nie trwa zbyt długo, jeśli robi się niezręcznie, a tamtejsze dziewczyny chcą, żebyś poprosił je do tańca (możesz też zostać poproszony). A co najważniejsze, tancerze swingu to prawie zawsze najmilsi ludzie, jakich kiedykolwiek spotkałem. Mogę prawie zagwarantować, że nie spodoba ci się za pierwszym razem. PROSZĘ kontynuować. Jestem pewien, że nie wszystkim się to spodoba, ale może naprawdę zmienić twoje życie. (A jeśli przestaniesz chodzić, nadal możesz w przyszłości wyciągnąć kilka ruchów tanecznych.) Sprawdź swoją okolicę. Większość klubów i organizacji ma wydarzenia na swoich stronach na Facebooku. Jeśli czujesz się dziwnie idąc samotnie, przyprowadź kilku przyjaciół. (Wiem, że dla wielu może to być problem).
1 Rok, 5 Miesięcy temu