“Staramy się być tak prości i organiczni, jak to tylko możliwe.” - powiedział Kuiper w rozmowie z RTL news. ”Orzechy są z naszego własnego ogrodu, maliny od sąsiadów. Miód pochodzi z lokalnej pasieki, a mleko jest od naszych krów Jersey.”
Kuiper zaprezentuje swój mistrzowski deser na wielkim finale światowym, który odbędzie się we wrześniu we włoskim Rimini. W szranki stanie czterech najlepszych twórców lodów z czterech kontynentów.
Nie wiadomo niestety jak holenderskie lody mają się do tych włoskich, gdyż ci ostatni w konkursie nie wystąpili. Włosi organizują swoje własne, osobne zawody.
Tłumaczy się to tym, że gelato i zwykłe lody to dwie różne rzeczy. “Włoskie gelato ma mniej tłuszczu niż powszechnie produkowane lody, zawiera mniej powietrza i serwowane jest w wyższych temperaturach.” Oznacza to, że włoskie wyroby są smaczniejsze i mają mniej kalorii do spalenia.
z:dutchnews.nl
To może Cię zainteresować