Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Problem z prawem - Holandia

5 Postów
Początkujacy
Witam mam pytanko 2 tygodne temu zlapala policja mojego kolege i byl on podplywem alkoholu mial 235 gram wydychanym powietrzu a norma w holandii jest 220 gram kolega myslalze dostane mandat ale bede musial sie stawic na rozprawe moze ktos cos podobnego przezyl lub ja kis znajomy cos takiego przezyl .Moj kolega chcialby sie dowiedziec czy holendrzy zabieraja prawo jazdy za minimalne przekroczenie lub daja mandat i kilka godzin do przepracowania.Kolega jest bardzo ze stresowany ta sytaucja . czekam na wasze odpowiedzi
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
cale szczescie ze go zlapali.
mam nadzieje ze mu zabiora prawojazdy.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Prawo jazdy koledze zabiora na 3-y miesiace i jesli jest w Holandii zameldowany odesla mu je na jego adres tutaj, jesli nie je to odesla je do ambasady w Hadze gdzie je bedzie mogl odebrac. Wszelka korespondencja idzie na oficjalny adres zamieszkania. Jesli kolega jest tylko i wylacznie w Polsce zameldowany i prawa jazdy w Hadze nie odbierze to odesla je do urzedu w Polsce gdzie je odebral. Na przyszlosc niech nie pije jesli ma jechac samochodem!!!
Zgłoś wpis
5 Postów
Początkujacy
tak ale to bylo jego pierwsze w zyciu przekroczenie pracuje w holandii ale nie jest zameldowany ale moze podac adres korespondencyjny zeby mu wyszlali dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Moze napisac list do urzedu ktory jego sprawa sie zajmuje, CVON Unit Strafzaken, Postbus 8267, kod pocztowy 3503 RG w Utrecht. Ale bedzie musial znac numer sprawy po holendersku to nazywa sie: parket numer. Jesli tego numeru nie zna to niech do mnie napisze na Moja Niderlandia to mu pomoge. Swoja droga moze napisac oswiadczenie z opisem problemu i z podaniem swojego tymczasowego adresu w Holandii i wyslac je do ambasady w Hadze. Mam nadzieje ze Ci moglam pomoc. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
5 Postów
Początkujacy
wiem ze sprawa ma byc w alkmarze w Rehbanku nr sprawy tak samo ma podane i jaki sektor itd i jeszcze jest jeden problem wczoraj stracil wszystkie dokumnety dowod osobisty i czeka na wyrobienie ma odbior 14 maja a sprawa 12 maja i chce jakies pismo napisac zeby przelozyc rozprawe
Zgłoś wpis

Bliżej nas