Witam. Przeczytałem m óstwo komentarzy, dyskusji w temacie o aucie z RP użytkowanym w Belgi. Nie znalazłem pełnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Sprawa moja tak się przedstawia. Mieszkam w Belgii, na razie w Antwerpii. Mam od 3 lat pracę w firmie montażowej, /jazda po Beneluxie/. Będąc u rodziców kupiłem po rodzinie auto z 2007 roku, pojemność 1.4, ale z bardzo niskim, wiarygodnym, przebiegiem. Teraz tato mi je przywiezie. Chcę prosić Was, którzy może mają wiedzę i podobnie postąpili o odpowiedź na tym forum. Jak tato przyjedzie do mnie, mam z dokumentami kupna dowodem rejestracyjnym, ubezpieczeniem iść zarejestrować auto, czy tablice rejestracyjne i dowód z Polski oddaję w belgijskim urzędzie, czy może tato je zabrać do Polski i zdac w Wydziale Komunikacji. Wiem, że wielu z Was pomyśli, że mi odbiło sprowadzając auto z Polski, ale kupiłem już 2 i były skarbonkami bez dna. To auto mnie zadowoli na jakis czas. Odpowiedzcie mi, proszę. Na innym forum dostałem ostrzeżenie na dzień dobry, bo takie kwestie były poruszane, ale....kilka lat temu. Pomóżcie.
6 Lat, 9 Miesięcy temu