Pacik czy sie zawiodles na mnie czy nie mnie to nie interesuje . Czy jestes dluzej czy nie nie nie mozesz sie wypowiedac bo tego nie wiesz na pewno jak dlugo ktos tu jest . A co do ukonczenia szkoly/szkol przez ciebie tu w NL nie bede w nikac bo mnie napewno to nie interesuje ale wiem ze nawiele ci sie to nie zdalo, a wiem bo z mialam mozliwosc podziwiac(dziwic sie) twoja pisownia a raczej brakiem poprawnej pisowni . Co do kawalka ktory przedstawiles teraz z stronki nhg to jest calkiem cos innego jak ty opisujesz w poprzednich postach np...............Przy zakladaniu hypotheeki w tych czasach jest ryzykowne i musisz dlatego wziac dodadkowe bezpieczenstwo np. w formie NHG (Nationale Hypotheek Garantie) ktora gwarantuje ze w momencie pozniejszego sprzedania wlasnosci i bedzie on mniej warty kwoty za ktory byl kupiony ,wracaja ci ta roznice i jestes bez dlugow............. wiec ktos moze zrozumiec to tak : mam dom za 150 tys ale teraz go sprzedaje za 120 tys i reszte doklada HHG . to jedno . A teraz druga niescislosc wynikajaca z niedoinformowania lub niedoczytania . NHG splaca twoj dlug jesli MUSIALES sprzedac nieruchomosc a dlug powstal bez twojej winy . Czyli ktos sie zwolnil bo mu robota nie odpowiadal a pudzniej nie mogl znalesc pracy i poprzesto narasta mu dlug . Taka osoba musi sie liczyc z tym ze reszta dlugu nie zostanie za niego splacona . Lub inna sytuacja kochana zona jest shopoholikiem i zamiast placic rachunki chowa je za szafe ale za to wydaje krocie na duperele . w ktoryms momecie przysyla bank paparasy ze dom bedzie sprzedany na licytacji a z drugiej strony NHG wysyla zawiadomienie ze reszty dlugu nie splaci bo takowy powstal z winy duznika. Znasz napewno talie malutkie literki ktorych nikt nie czyta do pory jak nie ma problemow . Wlasnie takie sprawy sa tam opisane .
Trzecia niescislosc w twoich wypowiedziach :
............po co placic calosc jak mozna 60% prawda!...................
hmm. czyli wedlug ciebie biezemy hipotek na np 100 k euro i splacamy tylko 60 k .
a zeby nie byc glolo slownym podam ci link do wyliczenia ktore kiedys ktos zrobil .
Przy wyjsciowej hipotece 180.000 oprocentowanie 5% czas trwania hipoteki 30 lat (360 miesiecy )
"....Je betaalt in totaal Eur. 156.600,- netto aan rente. Immers, je lost niet tijdens de looptijd af, dus betaal je evenveel rente als bij de aflossingsvrije variant. Om Eur. 180.000,- op te bouwen in 360 maanden met een rendement van 5% dien je elke maand Eur. 216,- opzij te leggen. In totaal dus 360 x Eur. 216,- = Eur. 77.760. De totaalprijs voor deze variant komt hiermee op Eur. 77.760 + Eur. 156.600,- = Eur. 234.360,- netto. Omdat er geen rekening gehouden is met de kosten die een spaarpolis met zich meebrengt, is het exacte voordeel niet uit te rekenen. Maar feit is dat deze variant vele malen goedkoper is dan de aflossingsvrije variant.
.....".
financieel.infonu.nl/hypotheek/16288-afl...-de-goedkoopste.html
Tak jak to ty to przedstawiasz (dla kogos kto tego wcale nie rozumie i nie ma o tym pojecia) jest brednia .
przypomne twoja wypowiedz jeszcze raz ........ Samo to ze Polacy doszli do tego ze panstwo holenderskie doklada i to niezle doklada do hyptheeki miesiecznie jako chyba jedyny kraj na swiecie ,podoba mi sie to i swiadczy ze uzywamy swoj rozum
Glupie polskie teksty typu przeciesz to nie twoj dom bo masz hypotheke moga byc tylko z ust ludzi ktory nieznaja holenderskiego systemu bo po co placic calosc jak mozna 60% prawda!
..............
Co do podawania info i wdawania sie w duperele powiem tak :
W tak waznych sprawach jak hipoteka czy inne psrawy finansowe kazde duperele sa wazne .
Tu nie pyta ktos gdzie kupie buty robocze na obcasach a o powazna sprawe jaka bedzie w duzej mierze czescia twojego zycia , ot tak jakies 30 lat .