Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Wilem Van Rossem kto ich zna - Holandia

11 Postów
konto puste
(konto puste)
Bywalec
witam jest ogłoszenie poszukują ludzi do pracy przy szklarni ale wymagają wpłaty kasy za ubezpienienie 21e przed wyjazdem no właśnie czy to nie są jakiś oszuści nie znam ich2521ZK Den Haag...Thijssestraat 5.. to niby adresa to tel +31 685 301 455 prosze o wypowiedz jeśli ktoś ich zna
Zgłoś wpis
31 Postów
Brat Aryjski
(daro1981)
Bywalec
niech sie bujaja , powiedz ze oddasz po pierwszej wyplacie , jak nie to na ryby niech ida
Zgłoś wpis
724 Posty

()
Latający Holender
Daro ma racje nie plac zadnych pieniedzy. Jeszcze Cie niema w NL a juz ubezpieczenie placisz, od czego to ubezpieczenie chyba od tej firmy
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Cuma, zadzwoniłam tam. Odebrał jakiś gość i coś odburknął (chyba jeszcze spał), odłożył słuchawkę, a za drugim razem już nawet nie raczył odebrać, więc to jakiś śmierdzący kawałek.
Czy możesz skopiować i wysłąć ogłoszenie?
Sprawdzę, czy taka firma istnieje w registrze i wszystko będzie wiadomo, to nic nie kosztuje.
Poza tym wkurza mnie, że zbyt wielu oszustów żeruje na Polakach, którzy mają mniej, niż oni.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Przy okazji podaję tabelę minimalnych stawek obowiązujących w NL w tym i przyszłym roku:

Minimumloon
Per 01-07-2010 Bruto ¹Netto ²
Minimum maandloon (fulltime, 40 uur/week)€ 1.416,00€ 1.193,00
Minimum weekloon (fulltime, 40 uur/week)€ 326,75€ 275,00
Minimum uurloon ³ € 8,17€ 6,88
Per 01-01-2011Bruto ¹Netto ²
Minimum maandloon (fulltime, 40 uur/week)€ 1.424,40€ 1.205,00
Minimum weekloon (fulltime, 40 uur/week)€ 328,70€ 278,00
Minimum uurloon ³ € 8,22€ 6,95
Exclusief 8% vakantietoeslag.
De netto bedragen zijn, anders dan de bruto bedragen, niet wettelijk bepaald en kunnen per bedrijfstak of bedrijf verschillen. De bedragen zijn dus slechts een indicatie.
Het minimum uurloon is niet wettelijk bepaald, maar wordt afgeleid van het maand/weekloon en is afhankelijk van het aantal uren dat er normaal binnen het bedrijf gewerkt wordt.
Zgłoś wpis
11 Postów
konto puste
(konto puste)
Bywalec
tak właśnie myślałem napisałem do nich o podanie danych i adresu firmy bo chce ich zweryfikowac gość odpisuje wysyłając mi to samo co wcześniej lipa jakaś!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
daj sobie lepiej spokój
wg mnie nie ma prawa które mówi że można pobrać pieniądze na ubezpieczenie bez jakiejkolwiek umowy na pracę więc jakaś lip..
wg mnie oczywiście
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Ha! A jednak się dodzwoniłam
Zwracam honor.
Osobą kontaktową jest Artur, który nie mówi jeszcze po niderlandzku, stąd brak odpowiedzi.
Firma zatrudnia Polaków, praca jest od 3-go stycznia do końca kwietnia (na początek).
Opłata za ubezpieczenie z góry, ale tylko dla osób, które ubezpieczenia nie mają.
Sofi numer załatwia księgowa w ciągu kilku dni, ale również pobiera za to opłatę. Jeśli ktoś sn już posiada, lub załatwi we włąsnym zakresie - oczywiście ta opłata odpada.
Acha, jest też spotkanie 29-go grudnia, tam można się wszystkiego dowiedzieć. Stawka - 7,28 netto, czyli na rękę.
Dla mnie też trochę dziwne - pobieranie ubezpieczenia z góry, ale chyba to jednak nie jest nielegalne.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
11 Postów
konto puste
(konto puste)
Bywalec
Van Rossem Flowers taka jest nazwa tych szklarni z teg co udało mi się jeszcze ustalic to praca jest bez pośrednictwa biura i dla tego właśnie opłaca za ubezpieczenie jest z gory.a co do spotkania nic nie mowił.coś więcej wiesz na ten temat gdzie i z kim?
Zgłoś wpis
3 Posty
ktoś St
(anonim310)
Początkujacy
hej
ja również jestem zainteresowana tą praca dzwoniąc na podany numerw ogłoszeniu nic nie słyszałam o żadnych z góry pieniądzach ale z tego co mówł "Artur " potrzbuja sporo osób a wy coś wiecie więcej...?
Zgłoś wpis

Bliżej nas