Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Chromal Marzenka88 Julia2344 (15920 niezalogowanych)
206 Postów
Doświadczony forumowicz
jeśli i mucha i Ty jesteście szczęśliwi to jakby nie patrzeć łączy was sporo
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
Strefa9 napisał:
jeśli i mucha i Ty jesteście szczęśliwi to jakby nie patrzeć łączy was sporo
O tak, zdecydowanie laczy nas bardzo wiele, oboje na przyklad dazymy do realizacji swoich pasji i zaznawania przyjemnosci, rozkoszowania sie wspanialymi smakami zycia oraz przebywania w towarzystwie interesujacych ludzi, zwierzat i naturalnego srodowiska.
Jedynym zagrozeniem na drodze w realizacji mojej jak i muszej `zyciowej misji`stoi ten sam wrog, ktory poprzez swoja m.in. glupote , fanatyzm i stworzone przez siebie samego destrukcyjne zasady bytu jest jednak wiekszym zagrozeniem dla mnie niz dla brzeczacego owada.
Reasumujac zycie muchy jest zdecydowanie bardziej szczesliwsze niz moje a wracajac do zycia po zyciu, czy ktos z fachowcow w tej dziedzinie moglby mi uprzejmie wytlumaczyc jakie sa moje szanse na bycie mucha po smierci , do kogo moge sie juz zwrocic z prosba o bycie mucha w przyszlosci , jakie sa gwarancje, ze nia zostane i ile ostatecznie to kosztuje?
Zgłoś wpis
206 Postów
Doświadczony forumowicz
na przyklad dazymy do realizacji swoich pasji i zaznawania przyjemnosci, rozkoszowania sie wspanialymi smakami zycia ...

chcę tylko wierzyć, że wasze smaki życia jednak się różnią od siebie, choć trochę

o życiu po życiu się nie będę z Tobą wypowiadał, bo i po co?

mógłbym rozwinąć wątek i to bardzo, ale jakoś mi się nie chce bajek więcej pisać ku uciesze gawiedzi WYDAWCY NIE CHCĄ PŁACIĆ
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
Strefa9 o ile lubisz takie klimaty a nie znasz jeszcze człowieka - polecam wyjutubować Russella Branda. Ostatnio troche głośniej się o nim zrobiło po tym wywiadzie, gdzie wyśmiewa 'telly nerds' i pokazuje czym jest świat nowości z tv, którymi jesteśmy karmieni na co dzień i większość traktuje jak wyrocznie:

A tu po prostu owned - jako ex narkoman pokazuje jak się powinno walczyć z problemem uzależnień w towarzystwie ludzi, którzy wykształceniem, inteligencją i ogarnięciem w świecie debat socjologicznych powinni go zjeść jednym zdaniem:

Pomimo tego, że pukał Katty Perry, ma aparycję geja-narkoman jest to wg. mnie najciekawsza postać dnia dzisiejszego... Oby tylko przemówił swoją filozofią do jak największej liczby ludzi, która bliska jest Zeitgeistowi, który tutaj tak mocno propagujesz...

Jeszcze jedno:

Albo jeszcze jedno... Należy pamiętać, że jest to tylko gadanina i tak naprawdę nie zmienia życia na lepsze czy gorsze, bo nadal chodzimy do pracy, robimy zakupy, bawimy się telefonami i ślęczymy wieczorami przy laptopach pisząc takie bzdury jak ten tekst... Grunt to człowieczeństwo w życiu i o tym nie należy zapominać... Ale tych zabawek jest ostatnio tak dużo i takie fajne, szybsze, lepsze, że o tym zapominamy... Sałata malejkum, ramenamen, hokus pokus!
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
W powietrzu nest nadmiar miłości a na ziemi nadmiar samotności. Heh
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
To przez zakłócenia wifi... nawet w Gandawie...
Zgłoś wpis
206 Postów
Doświadczony forumowicz
nie cały Zeitgeist do mnie przemawia, ale jest tam sporo sensu...

Nożyce się wreszcie odezwały, milutko

Ciesze się, pozdrawiam i już patrzę filmiki
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
HenrykO napisał:
W powietrzu nest nadmiar miłości a na ziemi nadmiar samotności. Heh

Skoro w powietrzu jest jej az tyle, to wystarczy chyba tylko otworzyc szerzej okna i siebie pewnie tez .
Succes.
P.s. Uwazaj na przeciagi
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
Strefa9 napisał:
chcę tylko wierzyć, że wasze smaki życia jednak się różnią od siebie, choć trochę

O smakach i gustach nie zamierzam wnikliwie dyskutowac, zamierzam trzymac sie jednak `metafory muchy` bo dlaczego nie.... muchy?
Wciaz jednak z wielkim zniecierpliwieniem i ciekawoscia czekam na fachowca, ktory gleboko wierzy w `zycie po zyciu` a w Polsce jest ich podobno grubo ponad 90% z wszystkich wierzacych, oraz na wyjasnienie mi moich watpliwosci, np. czy mucha tez ma dusze i czy idzie do nieba.
Ktos z nich przeciez musi to wiedziec.
Zgłoś wpis
206 Postów
Doświadczony forumowicz
Ja spróbowałem, ale pizga tak, że nie mogę nic ecie pećnąć, bo mi wiatr resztki rozsądny wywiał...

Pana Brand'a kojarzę FAKtycznie z tego wywiadu, wszelkie polaskie serwisy i inne eciepećki zaspamiły mi życie tydzień temu panem Russelem dość dobrze...

O narkotykach mówi całkiem do rzeczy widać, że się chłopak zna
aczkolwiek nic wielce odkrywczego nie powiedział. Może i powiedział a ja nie dosłyszałem.
Jednak angielski nie jest moim mother tounge...

Jeśli zaś chodzi o media - nic dodać nic ująć...

Rozumie to każdy, kto nie ma telepatora i wpadnie z wizytą do jakiejś "normalnej" rodziny...

tak, ciekawa postać, chcociaż ja się aż tak nie podniecam...

Jest ich więcej
Zgłoś wpis

Bliżej nas