Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Jak najtaniej dzwonić do Polski i Europy?? - Holandia

3 Posty
marcin nowak
(marmar)
Początkujacy
Witam Szanownych Forumowiczów,
aktualizując swoją wiedzę w temacie: " jak tanio dzwonić do domu" natrafiłem na taką usługę:

www.PhoneViaWeb.com

Według ich cennika można dzwonić do Polski:
- na tlefony stacjonarne za 4 centy
- na tel komórkowe za 9 centów

Czy ktoś z Was sprawdzał jak to działa?
Piszą na swojej strnie , że to nie voip tylko "zwykła" telefonia z gwarantowaną jakościa...

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Z telefonu stacjonarnego w Holandii mozesz dzwonic na stacjonarne w Polsce za 2 centy/min
0900 0580 -
i na komorkowe za 8 centow - 0900 5050286.

Trenuje to od dosc dawna, dziala, nigdy zadnych problemow nie mialam

Powodzenia.
Zgłoś wpis
3 Posty
marcin nowak
(marmar)
Początkujacy
dzieki za wiadomość.
próbowałem tego rozwiązania...
niestety nie jest ono stabilnie działające... raz na kilka prób nie mogłem się połączyć lub jakośc jest słaba...

pewnie zalezy to od tego ile osób jednocześnie chce dzwonić...

poszukuję pewnego narzędzia, takiego z którego ZAWSZE będę mógł zadzwonić i pomówić spokojeni w dobrej jakości... niestety czasami dzwonię " w interesach" i nie moge sobie pozwolić na przerywania , szarpania itd...
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
O!? To rzeczywiscie dziwne, bo mnie raczej nie przerywa, choc sporadycznie sie zdarza. Fakt.
A jak nie, to firmy maja zawsze jakies udogodnienia zawarte w abonamencie. Zawsze mozna z nimi negocjowac. Ja np. mam ot tak sobie rozmowy z Europa ze stacjonarnego za 10 cpm. Tylko na stacjonarne, ok, ale normalnie jest drozej.
UPC

Pozdrawiam i owocnych poszukiwan!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
www.voipwise.com dzwoniac na stacjonarne dzownie o,5 euro cent za minute , 10euro cent na komorke.. Dzowniac bezposrednio z internetu (laptop, komp) nawet jest za darmo badz bardzo mala oplata. J aosobiscie uzywam voipwise. Z voipdiscount placi sie chyba 50centow za calkowite polaczenie (nawet kilka godzin) na stacjonarne.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
3 Posty
marcin nowak
(marmar)
Początkujacy
no tak jednak zawsze to o 1 cent drożej co przy minucie połączenia daje 20% !!!

a przy tych voipach niby tanio ale jeszcze nie znalazłem takiego który gdzieś by czegoś nie schował...tutaj minuty niewykorzystane przepadaja tutaj znowu jakaś opłata za rozpoczęcie połączenia...

trudno znaleźć coś prostego , łatwego w obsłudzei i dodatkowo z przejżystymi zasadami...

Ponowię pytanie z początku wątku: czy ktoś próbował www.phoneviaweb.com ?

Dzieki za info.
Zgłoś wpis
1 Post
Mirka XXX
(MirkaXXX)
Początkujacy
moja rodzina dzwoni do mnie z polski za darmo przez taką usługę alenumer. nie musieli kupować dodatkowych starterów czy podpisywać umów nowych, tylko w swoim telefonie jak mają darmowe minuty na stacjonarne, to wstukują odpowiedni nr-kod i do mnie dzwonią za free. także tańszej opcji nie znaleźliśmy i wiem, że do brata w anglii też dzwonią za darmo przez tą samą usługę, to warto się zainteresować
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Alenumer nie znam. Ale numer! Mirka, działa?

Właściwie teraz, po kilku latach od ukazania się pierwszego postu (!) sytuacja się nieco zmieniła. Na skype możn wykupić abonament i dzwonić po Europie za bodaj 5 euro miesięcznie bez ograniczen. Na stacjonarne. A na komórki też, tyle, że jest tam doładowywanie konta. Nie oszukują, działa.
Można też dzwonić i wysyłać smsy w całej Europie za free, do wszystkich użytkowników aplikacji Viber. Też działa. Regularnie gadam z ludźmi w Polsce i Europie. Nawet z kumplem z Amsterdamu
Zgłoś wpis

Bliżej nas