Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

wypadek samochodowy - Holandia

Czytali temat:
maniekf1 (3744 niezalogowanych)
16 Postów
jan harnas
(harnas76)
Bywalec
Witam , poszukuje osoby , która może mi pomóc w odzyskaniu odszkodowania za szkodę jaką wyrządzili mi Holendrzy dobijając do mnie samochodem (nie wyhamowali)

Mój rechtbijstand stwierdził , nic się nie da zdziałać i może to być długotrwały proces
Wynająłem adwokata , który dziś właśnie stwierdził że też nic nie wskóra ....masakra

Holandia jest chyba jedynym krajem gdzie zdarzenia pozornie wydające się na oczywiste(ktoś kto nie wyhamuje jest 100% winny) ,komplikują się i przyjmują diametralnie inny , nieoczekiwany obrót.

Najpierw kontrola skarbowa-mandat , a teraz adwokat mi pisze że nic nie zdziała.....
Dobija mnie to .....

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
Harnas
A jaka to szkode mamy ci pomoc odzyskac ?
jezeli ci ubezpieczenie nie wyplaca za auto to sa inne instancje do ktorych mozna sie w tej sprawie zglosic .
przykro mi z powodu wypadku ale skoro rechtbijstand i adwokat nic nie moga ci pomoc to co ty oczekujesz od nas zwylkych smiertelnikow ? cudow ?
Oni sa po szkolach znaja kruczki i zakamarki prawa a ty myslisz ze ktos bez tej wiedzy wiecej ci pomoze ?
A jaka to szkode mamy ci pomoc odzyskac ?
tak p.s. nie zawsze ktos kto ci w tyl wjezdza jest winny .
Zgłoś wpis
16 Postów
jan harnas
(harnas76)
Bywalec
Witam ,
chcę odzyskać 3500 euro od ubezpieczalni ludzi , którzy wjechali mi samochodem w tył.

Musiałem nagle zahamować przed przechodzącymi drogę kaczkami , koleś nie widział i dobił do mnie .

Może ktoś z was miał podobną sytuację , albo wie o jakiejś osobie która ewentualnie mogłaby się tym zająć ? '

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
od tego sa ubezpieczalnie . Jak masz spisany formularz wypadku zglaszasz w swojej ubezpieczalni a reszte oni musza zalatwic z ubezpieczalnia winnego. nikt inny ci w tym nie pomoze . Po wyslaniu formularza do swojej ubezpieczalni czekasz az przyjdzie expert na wycene i dopiero wtedy mozesz reperowac auto . Jak nie spisales formularza to masz problem.
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
witaj Harnas
Cos mi nie pasuje co ty piszesz
Jezeli ktos tobie wjechal w tyl jest tutaj zeczywiscie 100% winny a ty piszesz ze mowia ci ze nic z tego niebedzie!
Ze bedzie dlugotwaly proces to sie zgodze bo czasami moze tak byc ale jak oni stwierdzili ze niemasz zadnych szans to musi byc cos wiecej niz nam opisales.
Jakie wogole miales blachy PL czy NL ?
Ja bym ci proponowal wzasc jakas osoba od administracji zadzwoni w twoim imieniu gdzie trzeba, dowie sie wszystkiego i napewno sie wszystko wyjasni
powodzenia
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
Patboy a ja chcialam to zostawic na pudzniej :-P
..............Cos mi nie pasuje co ty piszesz.............
Zgłoś wpis
372 Posty

()
Doświadczony forumowicz
Patboy napisał:

Jezeli ktos tobie wjechal w tyl jest tutaj zeczywiscie 100% winny

To akurat nieprawda...Powiedzmy że 80% max
Jeżdżąc autem pamietaj zawsze o zasadzie wzajemnego zaufania,jak i ograniczonego zaufania...Bezwzględną zasadą ruchu drogowego jest zachowanie tzw."bezpiecznego odstepu"-tak na wszelki.....Nie wiemy dokładnie jak i w jakim przypadku (ok,kaczki ) wjechano Harnasiowi we dupe-wie tylko on Przypuścmy ze wiatrak zaczął manewr wyprzedzania,Harnaś nie zauwazył go w martwym kącie lusterka a w ostatniej chwili gwałtownie zahamował przed kaczkami i omijając stworzonka wyskoczył na przeciwległy pas ruchu...Dostał strzała w kufer..i co?Jadacy z tyłu jest winny?....wątpie
Ile zdarzeń wypadkowych,tyle teorii,i tyle
Zgłoś wpis
150 Postów
GREGOR Hardstyle
(gregoriano)
Stary wyjadacz
JAK SIE KOGOS WYPRZEDZA POWINNO SIE NAJPIERW SPOJRZEC DO LUSTERKA CZY WCZESNIEJ KTO INNY NAS Z TYŁU NIEWYPRZEDZA A DOPIERO WTEDY MOZNA WYPRZEDZAC JAK JUZ MAMY 100% PEWNOŚCI ,TO NIKT NAM W TYŁ NIEUDERZY A JESLI HARNAS KOGOS WYPRZEDZAŁ I KTO INNY ZA NIM TEZ WYPRZEDZAŁ JUZ WCZESNIEJ NO TO NIESTETY ALE TAK SIE TO KONCZY
JAK SIE CZŁOWIEK SPIESZY TO SIE DIABEŁ CIESZY
Zgłoś wpis
372 Posty

()
Doświadczony forumowicz
gregoriano...Jeśli w odpowiedzi sugerujesz sie moim postem,to zauważ ze to tylko teza i przypuszczenie n/t sytuacji na drodze;oraz odpowiedź patboy'owi zeby nie myslał ze wjechanie w tzw."dupe"to odrazu wina uderzajacego....Nikt oprócz poszkodowanego nie wie jak było naprawde....Prawda rzeczywista a prawda wygodna to dwa rózne swiaty
Skoro " rechtbijstand" ma jakieś obiekcje-to co my mozemy?Jak sadzisz?
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
panowie mi tu zaciaga na ochote zarobienia kasy
harnas pewnie i byl pykniety w "dupe "el przy okazji zrobil tez kilka innych zarysowan , bez czekania na experta i teraz przedstawia rachunki za reperacje po stluczce a wiatrak sie wykreca bo i ma z czego sie wykrecac.
stluczka w dupe za 3500 e to jest juz powazna stluczka .
Zgłoś wpis

Bliżej nas